АктуалноКриминалеНовини

Нов зам.-директор на полицията в Пловдив

Началникът на Районното управление в град Раковски Димитър Събчев се връща на работа в Областната дирекция на МВР в Пловдив със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Това съобщи на брифинг днес директорът на ОД старши комисар Георги Чергов.  Предложението е на самият Чергов, а заповедта на министъра се очаква всеки момент.

По думите на шефа на пловдивската полиция Събчев се отличава с едни от най-добрите резултати сред началниците на районни управления в областта.

С оглед на това съм изготвил предложение той да бъде назначен като зам.-директор на областната дирекция„, обяви Чергов и поясни, че това се случва след като е изтекла заповедта за неговото отстраняване, и назначената проверка е приключила и не са констатирани дисциплинарни нарушения.

Комисар Димитър Събчев заема поста зам.-директор на ОД на МВР – Пловдив

Припомняме, че Димитър Събчев бе на длъжността зам.-директор на ОД на МВР в Пловдив до първото служебно правителство на ген. Стефан Янев. Тогава със заповед на МВР министъра Бойко Рашков бе отстранен директора Йордан Рогачев, а заместникът му Събчев бе преместен в Раковски като началник на РУ.

На брифингът днес стана ясно още, че досегашният заместник-директор в Пловдив – комисар Радослав Начев е изявил желание да бъде преместен. Очаква се той да се яви на конкурс за началник на сектор „Специални тактически действия“.

Снимка на корицата: Под тепето/ Димитър Събчев, вдясно/

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина