КриминалеНовини

Шефове и фенове на “Локомотив” и “Ботев” се срещнаха с новия директор на Пловдивската полиция

Старши комисар Йордан Рогачев призова традиционното дерби да не повлияе негативно на облика на града като Европейска столица на културата

Съвместните ни усилия трябва да бъдат насочени така, че организацията и провеждането на дербито между отборите на “Локомотив” и “Ботев” да преминат изцяло в духа на домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата – с тези думи директорът на ОДМВР ст. комисар Йордан Рогачев прие на работна среща в кабинета си представители на ръководствата на двата футболни клуба и техните привърженици.

По време на разговорите те обсъдиха конкретните мерки по отношение на сигурността и охраната на обществения ред в града преди, по време и след приключване на мача на 31 август на стадион “Локомотив” в парк “Лаута”. От страна на полицията бяха припомнени ограниченията за допускане на зрители в спортната зона съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, като особено внимание бе обърнато на пиротехническите изделия.

Всички участници в срещата се обединиха около мнението, че добрите взаимоотношения и сътрудничество през последните години дават добър резултат и напоследък се наблюдава спад на противообществени прояви по време на спортните срещи. В тази насока одобрение и съгласие получи апелът на директора на ОДМВР – Пловдив до края на годината да не се провеждат шествия на фенове в града, докато протичат различни културни и масови събития.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина