КриминалеНовини

Петима задържани за разпространение на наркотици в Столипиново

25-годишен от Хасково, който живее на квартира в Пловдив е арестуван с половин килограм марихуана

Двама мъже и три жени са задържани в хода на полицейска операция по линия „наркоразпространение“ тази сутрин.

Служители от криминална полиция в Шесто районно упралвелние са извършили обиск на два частни адреса на ул. „Джебел“. Намереното и иззето наркотично вещество е хероин. Разпределен на дози, наркотикът е бил предназначен за улично разпространение. Количеството ще бъде установено след извършване на химическа експертиза.

Част от задържаните лица са стари познайници на полицията. Образувани са две досъдебни производства.

Предстои материалите да бъдат докладвани на компетентната прокуратура.

В рамките на проверки по линия наркоразпространение, служители от криминална полиция на Трето райнно полицейско управление претърсили и иззели от частен дом в Пловдив, 517 грама наркотично вещество (снимката на корицата). Екпертна справка е установила, че веществото е марихуана.

Задържаният 25 годишен от гр. Хасково, който живеел на квартира в Пловдив, държал марихуаната с цел разпространение. Взета му е постоянна мярка – задържане. Разследването по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура гр. Пловдив.

В рамките на същата операция в Трето РУ бе задържан още един хасковлия – 33 годишен. При извършеното претърсване и изземване на управлявания от него автомобил са иззети 152 гр. марихуана. Започнато е досъдебно производство за престъпление по 354 а от НК. Лицето е зедържано. В последствие му е взета мярка за неотклонение.

В хода на работа и извършване на оперативно издирвателни мероприятия по бързо производство на Второ РУ е установено, че 21 годишен младеж от гр. Пловдив държи в себе си плиетиленов плик, съдържащ бяло прахообразно вещество. От извършената експертна справка в Базова научно техническа лаборатория към ОДМВР Пловдив е видно, че  иззетото вещество е «кокаин» с тегло 0.402 грама. Започнато е досъдебно производство за извършено престъпление по чл 354 А ал 3 от НК. Материалите са докладвани на Районна прокуратура Пловдив.

Снимки: пресцентър на ОД на МВР – Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина