КриминалеНовини

Обвиниха жена за убийството на съпруга й

Според прокуратурата, тя го умъртвила в дома им в село Труд, а после се опитала да прикрие следите

В деня след престъплението отишла на работа

67-годишна жена от село Труд бе арестувана за убийството на съпруга си, извършено на 13 януари. Окръжна прокуратура – Пловдив ѝ повдигна обвинение. Тя и 73-годишният ѝ мъж били във влошени отношения. След възникнал помежду им скандал вкъщи, обвиняемата умишлено умъртвила съпруга си, съобщават от прокуратурата. На следващия ден тя отишла на работа, като преди това извършила множество действия по прикриване на следите от престъплението. Пострадалият бил намерен в дома си от свой приятел, който не могъл да се свърже с него по телефона.

Започнало е разследване, били са извършени огледи, разпитани са свидетели и приобщени веществени доказателства. Назначени са съдебно-медицински и биологични експертизи. Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо нея на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, за което 67-годишната жена е обвинена, е лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина