ИзбориНовини

Стефан Тафров: В Кремъл са преценили, че Петър Волгин ще им свърши повече работа в Европейския парламент, отколкото в БНР

Руският президент Владимир Путин има сътрудници на ниво държавни лидери като Виктор Орбан и Роберт Фицо, но в момента търси колкото се може повече проруски гласове в бъдещия Европейски парламент. Това заяви кандидатът за евродепутат от ПП-ДБ Стефан Тафров в ефира на “Денят с Веселин Дремджиев”.

“Именно това обяснява жертвата, която правят пропутинските сили в България, сваляйки Петър Волгин от ефир и пращайки го в Брюксел. В Кремъл явно са преценили, че той ще им свърши повече работа в Европейския парламент, отколкото в Българското национално радио”, заяви Тафров.

Бившият български посланик във Великобритания, Франция, Италия и ООН коментира думите и действията на президента Румен Радев, който пропусна Парламентарната асамблея на НАТО в София, за да се срещне с Виктор Орбан. 

“Това е пропутинска демонстрация. Нито Радев, нито Орбан казаха, че мир може да има едва когато Русия изтегли войските си от Украйна. Нито е за първи, нито е за последен път спекулацията на президента за изпращането на български войски в Украйна”, заяви Тафров. И уточни, че военната помощ с жива сила е национално решение на отделните страни-членки, което не може да се вземе в рамките на НАТО. 

Представителят на “Да, България” подчерта, че източник на надежда за европейската интеграция на Северна Македония остават албанските партии в страната. Тафров напомни, че предвид политическата система в страната към момента е невъзможно в Скопие да се състави управление без албанско участие.

“Надявам се това да накара дошлата на власт проруско-сръбска гарнитура на ВМРО да направи компромис по отношение на българите в Конституцията. Брюксел няма да оттегли своето искане Северна Македония да включи българите в преамбюла на основния си закон”, допълни Тафров.

Кандидатът за Европейския парламент посочи като един от основните си приоритети намаляването на обема, подобряването на качеството и опростяването на езика на европейската нормативна база. Според него тя трябва да стане по-достъпна за гражданите и малките и средни предприятия, които иначе не могат да се възползват от предимствата на единния европейски пазар и европейските фондове.

“Това е нещо, на което ще отдам сериозно внимание в следващия Европейски парламент. ЕС трябва да стане по-разбираем и близък до хората”, заключи Тафров.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Имах по високо мнение за Тафров, но съм бил в грешка. А за него Белия дом ли е преценил къде ще бъде по полезен и не е ли все тая на кого ще си слуга след като не работиш за България. Явно Тафров е стигнал нивото на Борисов.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина