ИзбориНовини

ПП: Ще седнем на разговори с БСП, ако ни поканят

С „БСП за България“ тепърва ще седнем на разговори, ако ни поканят. Трябва да се обединим около политики, коментира депутатът от „Продължаваме Промяната“ Никола Минчев, след като по-рано днес бе оповестено решението на президента Румен Радев да връчи третия мандат на БСП.

Надявам се, че ще ни поканят на разговори и чак тогава ще можем да говорим за подкрепа, допълни Минчев. Той уточни, че подкрепата на „Продължаваме промяната“ за кабинет на БСП ще зависи от Изборния кодекс и отношението към войната.

По-рано през деня Калина Константинова от „Продължаваме промяната“ заяви, че е оптимист и очаква двете партии да се разберат за промените в Изборния кодекс.

Няма особено големи шансове БСП да състави редовно правителство с третия мандат и да отговори на ключовите пред България предизвикателства. Тезата разви Надежда Йорданова от “Демократична България”. Коментарът ѝ бе направен преди да стане ясно къде отива третия мандат.

В отговор на журналистически въпрос бившият министър на правосъдието заяви, че органите на трите партии ще решат как да процедират при мандат за социалистите. Цялото ѝ изказване вижте ТУК.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина