БългарияВластИзбориНовини

Парламентът обсъжда на второ четене Закона за лечебните заведения

Народното събрание да започне работа с обсъждане на второ четене на промени в Закона за лечебните заведения, предвижда приетата седмична програма, съобщава БТА.

С измененията се предлага да се даде правна възможност Министерството на здравеопазването да субсидира многопрофилните болници за активно лечение със смесено държавно и общинско участие в капитала за изпълнение на държавната политика за здравето на нацията и за осигуряване на защитата на живота и здравето на населението в съответната област при възникване на бедствие.

В дневния ред е ратификацията на Споразумението за придобиване и взаимно обслужване (BGR-USA-02) между Министерството на отбраната на Република България и Департамента по отбраната на Съединените американски щати. Предвижда се депутатите да разгледат на първо четене законопроект за допълнение на Закона за здравното осигуряване, както и осем законопроекта за промени в Наказателния кодекс. В програмата за днес е включено и първото четене на изменения в Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел и на промени в Закона за управление на етажната собственост.

В началото на редовния парламентарен контрол ще има разисквания по питане от народните представители Иван Манев и Иван Христанов от „Продължаваме Промяната“ към служебния министър на околната среда и водите Росица Карамфилова относно премахване на 9000 тона незаконни отпадъци в град Плевен. След това на въпроси и питания на депутати ще отговарят вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и министрите Росен Христов, Георги Тодоров, Росица Велкова, Иван Шишков, Николай Милков, Крум Зарков, Весела Лечева, Велислав Минеков и Росица Карамфилова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина