Избори

„Демократична България“: Ще искаме комисия, която да установи вредите на Борисов от проекта „Турски поток“

Още в първите дни на новия парламент ще предложа да се състави парламентарна анкетна комисия, която да изясни какви са нанесените вреди на българската национална сигурност от действията на премиера Бойко Борисов, с които е поставил българската държава в енергийна зависимост от Русия и обслужил плановете на Путин за война срещу Украйна и цивилизования свят.

Това заяви съпредседателят на „Демократина България“ Атанас Атанасов във връзка с изнесените от BIRD данни от сводки на ДАНС, които показват, че Борисов и президентът Румен Радев са били уведомени за потенциалните вреди от реализирането на проекта „Турски поток“. Според сводките на ДАНС от октомври 2017 г. се казва, че проектът е с „цел евентуално преустановяване на преноса през Украйна“. В друга сводка от декември 2017 г. се отчита, че тръбата само ще пренася жгаз за Сърбия и Унгария, но няма да има връзка с българската система и няма да остава газ за вътрешния пазар.

„Днес Парламентът е единствения орган в държавата, който би могъл прозрачно да изясни истината за това престъпление против републиката, тъй като очевидно прокуратурата на Гешев прикрива престъпната дейност на Борисов“, се казва в коментар на Атанасов.

Кандидатът за народен представител Ивайло Мирчев също отчита, че България няма интерес от тази тръба, че по нея няма да тече газ за страната ни и единствената цел е да бъде заобиколена Украйна, за да може Путин спокойно да започне пълномащабна война срещу нея.

„Заключенията в доклада на ДАНС са логични и 5 г. по-късно виждаме, че от контраразузнаването са били абсолютно прави. Фрапиращото е друго – защо Бойко Борисов и Радев, знаейки за този доклад не правят нищо, а обслужват интереса на Путин и в крайна сметка газовият байпас на Украйна е построен и то за сметка на българските данъкоплатци, щедро финансирали искането на Русия с 3 млрд. лв.?“, пита Мирчев, който води листите на „Демократична България“ в Бургас и Разград.

Ивайло Мирчев коментира и опитите на лидера на ГЕРБ и цялата му партия да избягат от темата за вината си в реализирането на плановете на Путин чрез използването на газа като геополитическо оръжие.

„Днес актьорът на републиката е в нова роля – той е евроатлантик №1 и бори „лошите руснаци“, които докато бе на власт щедро обслужваше. Като премиер Борисов имаше две основни цели – да лети с хеликоптер над Турски поток и да дава нареждания на Pi Ar Sevi – „Снимай, снимай да покажа после на Путин колко бързо работим“, а след това да гони руския президент по коридорите в Истанбул, за да му покаже снимки от почти готовата тръба“, коментира Мирчев.

„Днес Борисов е НАТО-то на републиката. За него това е като любимата му игра белот – вдигаш хазартно на „всичко коз“, дават ти контра, „вътре“ си, но накрая се държиш все едно си победил. Време е да разберем, че Борисов лъже не само на карти, лъже и като политик, лъже народа си. От това губи България, губим всички“, завършва Мирчев.

*платена публикация

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина