Звезден уикенд в XII МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” на 6 и 7 ноември

Градът Култура Новини

Соло тромпетистът на Кралския Концертгебау оркестър – Мирослав Петков, елитният ансамбъл “Софийски солисти” и камерна версия на прочутия мюзикъл “Моята прекрасна лейди” ще привлекат в Пловдив публика от цяла България

На 6 ноември XII МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” ще представи за първи път концерт в новата изключителна културно-историческа забележителност на Пловдив – Епископската базилика. Значимото събитие включва солистичната изява на именития Мирослав Петков, заемащ престижната позиция на Първи тромпетист в Кралския Концертгебау оркестър – Амстердам. В негово изпълнение ще прозвучат барокови концерти – истински шедьоври в предкласиката, като партньор на Мирослав ще бъде Ансамбъл “Софийски солисти” с диригент Пламен Джуров.

На 7 ноември в Балабановата къща ще оживеят незабравимият сюжет и любимата музика от прочутия мюзикъл “Моята прекрасна лейди”, пресъздадени от креативния и много популярен квинтет “Пилекадоне” и обичаните певци – майстори в жанра – Еделина Кънева и Марчо Апостолов. Аранжиментът е дело на пловдивския именит музикант Пламен Проданов.

Подробности четете в КАПАНА

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.