Жива верига спасява остатъка фасадата на тютюневия склад

Градът

Снимки: Лина КривошиеваРазрушителите на склада избягаха от обекта, след като видяха реакциите на будните граждани

Минути след разпространилата се информация за събарянето на тютюневия склад на „Одрин“ 8, десетки пловдивчани се събраха на мястото в опити да спасят поне онази част от сградата, която все още не е съборена. Пристигнаха и архитекти от града, които застанаха с телата си пред багерите в опити да спрат разрушителните процеси. И не останаха сами. До тях се наредиха още пловдивчани, милеещи за културния паметник, който е на път да ни напусне завинаги.

При тази гледка, бригадата, работеща на обекта, явно е потръпнала, защото изоставиха техниката и избягаха. Работниците не посмяха да се опълчат на будните граждани, образували жива верига пред „Одрин“ 8 и тихомълком напуснаха работните си места.

Архитектите, които бяха инициатори на спасяването на останалата част от фасадата на сградата обещаха, че действията им няма да приключат днес и утре продължават с тежката задача да опазят онова, което все още не е разрушено.

 

Споделете ни във:

8 коментара за “Жива верига спасява остатъка фасадата на тютюневия склад

  1. Управленската мафия пред нищо не се спря.Смели Пловдивчани с телата си стопираха доразрушаването на този Пловдивски символ.Но до кога?Мафиотът Тотев ще остане на поста си,ще си получава дебелата заплатка и никой няма да възтанови сградата каквито и глупости да дрънка той днес.Днес е малко уплашен ама утре ще даде разрешение да я съборят напълно .Но за него няма затвор няма съд.Има ненаказано получавани рушвети и безобразия

  2. официално неделя е почивен ден.. доколкото е известно за власти и не само. Хитро се случва всичко някак може би.

  3. Браво съграждани, браво колеги. С вас съм, макар и принуден да следя от разстояние случващото се.

  4. Къде са “пазителите” на наследството – Тотев и Гешева.
    Тотев сигурно си почива на вилата в Гърция; Гешева – сигурно си е в Асеновград. Да си останат там – нямат повече място тук. Това не са пловдивчани! Да си понесат отговорността!

  5. До всички глупаци, които искат сградата да бъде съборена: да я съборят върхи вас, глупаци безумни! Да ви затрупат в нея, за да ни оттървете от глупостта си! И бъдете сигурни, че без вас светът ще е по-хубав и България ще бъде по-добре, а Пловдив ще се избави от безумността и наглостта ви!

  6. Това, което става с града ни – Пловдив, е недопустимо!!!! Не може шепа “хора” да съсипват и обезличават този стар град!!Трябва да се потърси отговорност най-накрая!!

  7. БОЙКОТ НА ОБЩИНАТА! БОЙКОТ НА КМЕТА! БОЙКОТ НА ЧАСТНИЦИТЕ в ТЮТЮНЕВИЯ ГРАД! БОЙКОТ НА ВСИЧКИ ТАРИКАТИ – КРАДЦИ НА ИСТОРИЯ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.