Внесоха за съгласуване в НИНКН проекта за Форум Изток и Юг

Градът Забравеният град Изпод тепето Култура Новини

Проектът за обект източната и южната част на Античния форум бе внесен повторно за съгласуване във всичките му части в Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) днес, съобщиха от общината. Заявлението от името на заместник-кмета по култура, археология и туризъм на община Пловдив – Пламен Панов в НИНКН е придружено от два кашона с пълната документация. Припомняме, че с писмо от НИНКН бяха дадени препоръки и предписания за отстраняване от проекта при първото му внасяне за неговото разглеждане. По тази причина се наложи проектът да бъде доработен от проектантите от „В и Р Инженеринг“ ООД,  и днес той бе входиран отново, като всички предписания за изпълнени.

Очаква се в срок до 4 месеца  проектът да бъде съгласуван, като е възможно това да се случи и по-рано, тъй като експертите от Института са запознати вече с него.

След съгласуването се очаква Общински съвет – Пловдив, по предложение на Кмета Здравко Димитров, да гласува средствата, за да стартира процедурата по ЗОП. След като проектът бъде съгласуван, администрацията отново ще организира публично представяне пред пловдивчани така, както по инициатива на Пламен Панов и Кмета на Централен Георги Стаменов, на 2 септември миналата година бе представен пред обществеността идейния инвестиционен проект. Това се случи на открито в близост до форум Изток – юг, с участието на целия екип архитекти, инженери, реставратори, археолози, представители на Община Пловдив и район Централен.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.