ВиК авария разрушава древния форум на Филипополис

Градът

Няколко зида рухнаха на разкопките пред пощата, не могат да спрат водата, която пълни археологията 

ВиК авария разрушава древния форум на Филипополис, видя на място репортер на Под Тепето. Два хилядолетни зида рухнаха  под напора на огромно количество вода, което се изля в разкопките срещу пощата тази сутрин. Пожарна и Гражданска защита се опитват да отводнят с помпи археологията, но мисията е почти невъзможна, тъй като водата продължава да тече от тръба, издаваща от Цар Симеоновата градина. Археолозите на място са в нескрит ужас от случващото се, тъй като има голяма опасност разкритите от тях артефакти да рухнат напълно.  Вече са загубени две от основните стени на форума. Опасяваме се, че загубите могат да бъдат много по-сериозни ако водата не спре, коментираха на място ужасените археолози. На места форумът е тотално наводнен и буквално се дави под два метра вода. Има сериозна опасност подпорната стена откъм пощата да рухне и да затрупа цялата археология. Опитваме се да спасим това, което сме разкрили, но всъщност не ни остава друго освен да се молим водата да спре, допълниха обикалящите на обекта специалисти. 

Очаквайте подробности!

Снимки: Владимир Янев

 

Споделете ни във:

3 thoughts on “ВиК авария разрушава древния форум на Филипополис

  1. Колко е зле всичко в тази държава -едни разкопки 10х10 дори не могат да се извършат докрай без проблеми и фалове в 21 век в България, за ккво качество и капацитет говорим.

  2. С теч от открита тръба 1/2 ден не могат да се справят отговорните специалисти през 2015г! Просто срам и без думи, но каот гледам дори и не ги е срам, а пълен пас, да не им се разваля кефа в кабинетчетата…Еми да вземат да я отклонят тази тръба или заварят, та да се прикючи! какво толкова сложно!?

  3. ами даааа, той „най-успешния“ кмет направи много неща за Пловдив – ето Симеоновата градина, едно от бижутата на мандата…..тепърва ще има да я ремонтират…. загубите за пловдивчани настина ще са огромни. честито!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.