ГрадътКултураНовини

В Пловдив ще бъде представен бестселърът „Хората на Путин“

България е сред първите страни, в които излиза една от уникалните книги на XXI-ви век – „Хората на Путин“. Дългогодишният кореспондент на Financial Times в Москва Катрин Белтън прави удивително разследване, провеждайки хиляди срещи и стотици интервюта, които дават ясен и задълбочен образ на схемата за издигане и управление на Владимир Путин. Този исторически труд обрисува с факти тясната връзка между службите, олигарсите и престъпния свят, които дават възможност на Путин да се превърне в заплаха за всички свои опоненти в Русия, а след това – и за целия свят.

Откровените разкази на милиардери, като Роман Абрамович, Пьотр Авен, Михаил Фридман, Игор Сечин и на офицери от партньорски служби показва механизма за проникване в западните държави и прикриването на милиарди, източени от върхушката в Русия.

Тази книга носи на Катрин Белтън наградата за защита на човешките права на името на Сергей Магнитски през миналата година. Първият тираж от книгата на българския пазар е почти изчерпан и вече е подготвен втори.

Автентичният разказ за властелина на Кремъл предизвика остра реакция у някои от най-богатите представители на руската олигархия, но това още повече увеличи интереса на публиката към 7-годишния труд на автора.

Изданието ще бъде представено в Пловдив на 9 септември 2022 г. от 18:00 ч. в Културен център „Бизнесът за Пловдив“, къща „Иван Черноземски“ (ул. „Цанко Лавренов“ № 5). В събитието ще участват проф. Тодор Тагарев, доц. Георги Лозанов и създателят на поредицата „Власт и отговорност“ Свилен Спасов. Модератор ще бъде журналистът Асен Григоров.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина