Творческа работилница за поетична сатира с Петър Краевски

Градът Култура Новини

Младият Пловдив чете и Жанет 45 организират работилница за творческо писане “Сатирата – малката сестра на поезията” с Петър Краевски.

Петър Краевски сподели пред Капана в аванс: „Римуваната сатира наистина е по-малката сестра на поезията – тя може да не е по-красивата, но е по-палавата и по-симпатичната. По време на творческата среща ще се отдадем на нейното обаяние като разгледаме развитието на някои сатирични форми в исторически план, а други ще пречупим през усмивката на пародията. Много ще са примерите – от Марциал и Ювенал през Вийон, та до Радой Ралин, Марко Ганчев и Васил Сотиров.днес. Подготвил съм доста изненадващи факти по темата. Ще има и любопитни задачки-закачки, с които ще провокирам чувството за хумор във всеки участник в сатиричния уъркшоп. Апропо, думата „уъркшоп“ не звучи ли оксиморонно? Докато разсъждаваме по този казус, ще ви уверя, че най-добрите опити на младите сатирици ще бъдат излъчени в „Алтер его“ по Радио Пловдив. Имам и уговорка с вестник „Стършел“ да насоча най-оригиналните веселяци към тяхната свежа инициатива „Стършел търси таланти“. Запишете се. С това няма да спечелите шестица от тотото, но поне ще се позабавляваме. С едно наум!“.

Подробности четете в КАПАНА

Споделете ни във:

1 коментар за “Творческа работилница за поетична сатира с Петър Краевски

  1. Каже: “…Запишете се. С това няма да спечелите шестица от тотото…” – разбира се, защото Голямата Седмица / Осмица от ТОТО вече я спечели Шишкавото Мамино детенце от ДПС “Далавери, Привилегии, Салтанати” ДЕбеЛЯН БЕЙевский, депутантин! С ИМУНИТЕТ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.