Сеч на тополи край Гребната, капели им листата

Градът

Повалиха няколко кавака, тъй като замърсявали едно от игрищата на новия Младежки център

В понеделник посаждат 100 дървета в района

Поредна сеч на здрави дървета фиксира днес обективът на Под тепето в парк Отдих и култура, на метри от Грения канал и на обезлесената вече зона на зоологическата градина. Екип на Градини и ликвидира няколко огромни тополи край новия Младежки център, който се очаква да бъде официално открит другата седмица. Изпълняваме нареждания, обясняваха на място служителите на общинското предприятие, докато разфасоваха ствола на гигантско дърво. Каваците бяха ликвидирани, тъй като листата им капели върху едно от футболните игрища на току що изградената спортна база и замърсявали терена. С тези листа игрището става неизползваемо, обясни на място млад мъж, който почистваше футболната арена от листата.

След сечта обаче предстои залесителна акция. От общината анонсираха, че в понеделник по обяд в района на новопостроения Младежки център ще бъдат посадени близо 100 дървета- кавказка ела, хималайски кедър, сребрист смърч, черен бор, пиния, туя „смарагд“, лирово дърво, червена слива.

 

Споделете ни във:

9 thoughts on “Сеч на тополи край Гребната, капели им листата

  1. Днес бях на място и се оказа, че 100-те дървета са всъщност 20. Уникална манипулация и заграбвация

  2. По-добре ли е напролет всичко да побелява от тополите и хората с алергии да изнемогват?Нали са засадени нови видове!То бива-бива еколозози,ама вие се изподрицкахте….

  3. Изсечете цялата гребна, че като духне вятър от съседните дървета пак ще има листа. Нещастници смешни!!!

  4. Само като гледам отрязаните дървета, се вижда, че не са „здрави“. Ако една падне и убие човек на велоалеята, вие първи ще опищите орталъка. Освен това решете дали говорите за тополи или каваци. Има разлика, ако не знаете.

  5. Щом секат здрави дървета за да има по-широк път за велоаля, как да се изненадам от тази глупост. Да унищожаваш зеленина, за да изграждаш „зелена инфраструктура“… безмозчно.

  6. От собствен опит знам, че листата на палмите не капят. Затова не вредят като българските дървета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.