САБ и КАБ съгласуват бъдещия проект за Площад Централен

Градът

Очаква се той да бъде изработен, одобрен и обсъден до края на годината

Ремонтът на подлеза под Пощата може да започне още лятото, ако фирмата изпълнител даде гаранции, че ще го приключи за три месеца

Не бягаме от придобиването на заградения имот до Централна поща, но изчакваме делата, каза кметът Тотев

Проектът за Площад Централен може да бъде готов, одобрен на всички нива и обсъден публично до края на годината. Такива за прогнозите на кмета Иван Тотев. Процедурата вече е задействана, като стартира с ремонт на подлеза под Пощата, който може да започне още през лятото.

Личното ми мнение е по-скоро да започнем реконструкцията на съоръжението още лятото. Ако имаме гаранция, че ще изпълнят може да ремонтира подлеза по цялата му дължина за три месеца, бихме затворили Гладстон за лятото и да изпълним дейностите до септември. Паралелно с това започва работата по проектирането на площадното пространство, като проектът трябва да бъде изработен, съгласуван с НИНКН и да бъде представен на обществеността. Очаквам да имаме готов проект за площадното пространство, който да е минал всички нива на одобрение, включително публично обсъждане и съгласуване с КАБ и САБ, какъвто ангажимент поехме, до края на годината, обяви днес кметът Иван Тотев.  

Въпросът със заградения имот на площада продължава да виси. За него вървят съдебни дела и той  все още не е общински. В краен случай бихме минали в процес на отчуждаване, което ще стане по оценка на общината. Този имот ще бъде част от проекта за площад Централен. Ние нямаме нищо против хората, които претендират за собственост. Въпросът е, че те нямаха никакви документи. Нямаме проблем с тях от гледна точка на това дали да го купим или отчуждим. Не бягаме от това. Ще дойде момент, в който общината ще го придобие- ако трябва ще го купим, ако трябва ще го отчуждим. Но юристите ни съветват да свършат делата и тогава да мислим как да се действа, допълни по темата Тотев.

Споделете ни във:

2 коментара за “САБ и КАБ съгласуват бъдещия проект за Площад Централен

  1. “…и тогава да мислим как да се действа, допълни по темата Тотев…” което си го превеждаме на нашенски, че ще пусне и тук асфалтаджийската мафия. Хем по-лесно, хем по-бързо = както вместо вековния цивилизован градски паваж ще си имаме междуселски шосета, сякаш в царевиците. Така както Кино Космос нямало да се направи, а само пред него на открито ОТРОВЕНИ ИЗКУСТВЕНОСТИ щели да правят техните си маймунджулуци за ЕСК19

  2. Будалата Заспал Муйко в Сламата дали ще съобрази тоя път като го залъгват с мекушави врачански / русенски варовици че били “естествен камАк” какво, че ние пловдивските майни (доколкото останахме след Терминал ТРИ и след нахлуването на НАВЛЕЦИТЕ) сме привърженици на СИЕНИТА, или поне … гранит. От който обаче ПЛОЧНИЦИ не стават, кмете! Не оплочвай, а РАЗКРИЙ ЦЕЛИО ФОРУМ до антично ниво!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.