Родители правят подписка за спасението на ФК Векта

Градът

Ако не подновят концесията на едноименната спортна база, футболната школа остава на улицата

Предложение за удължаване на концесията на комплекс Нептун ще е може би най-интересната точка в утрешната сесия на общинския съвет. Предложението внася съветникът Константин Георгиев, като в допълнение той иска намаляване на концесионната вноска за ползването на общинския имот. Очаква се обаче е предложението да разлюти обстановката, тъй като много от съветниците май нямат намерение да я подкрепят. За това загатнаха още в понеделник войводите от НИЕ. Несигурността около бъдещето на зоната притесни силно президента на футболен клуб Векта Петър Никленов, който пусна молба до старейшините концесията да бъде удължена. Той стопанисва бившия Работнически стадион, изградил е две изкуствени футболни игрища край него, като комплексът се ползва от децата, които тренират в клуба му. Бизнесменът подчертава, че освен, че спазва всички условия на концесията, тя има силен социален ефект върху града като цяло. Векта вече е сред приетите и уважавани детско – юношески футболни школи в България, подчертава в молбата си Никленов.И припомня, че е реконструирал напълно спортните съоръжения в рамките на комплекса. За това ние от Под тепето сме се уверили на място. Големият стадион е перфектно поддържан и реновиран със сериозна инвестиция.   

Към момента в клуба ритат над 100 деца на възраст от 9 до 17 години. Школата е донесла много спортна слава на Пловдив без да е получавала никаква помощ от никъде. Непродължаването срока на концесията от страна на общината ще постави под въпрос бъдещето на ФК Векта и ще изправи много деца пред невъзможността да се занимават с любимия си спорт, алармира пред общинския съвет Петър Никленов.

 Близо 120 родителя са положили парафи в подписката за спасението на ФК Векта. Те очакват децата им да продължат да се занимават с футбол в школата. Дали това ще се случи предстои да разберем още утре.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.