Проект за разработка на електрически самолет спечели конкурса „Най-добър млад предприемач“

Градът

Кирил Димитров е победителят от конкурса на Община Пловдив „Най-добър млад предприемач“ за 2017 година. Той впечатли журито с бизнес плана си за разработване на електрически безпилотен самолет, който може да лети от 3 до 10 часа, като обследва и наблюдава големи площи. Церемонията по връчването на наградите се проведе снощи в Гранд хотел Пловдив в присъствието на народни представители, кметове на райони, общински съветници и гости.

„В момента разработваме самолет, който да може да лети до 300 км/ч и който да се използва за преследване на нарушители по скоростни пътни артерии като магистрали. Нашият проект е от особена важност за наблюдение при възникнали горски пожари, каквито напоследък има през летните месеци“, обясни победителят Кирил Димитров, който си тръгна с награда от 7 хиляди лева.

Проектът „Стая на емоциите“ на Теодора Пампулова спечели втора награда от 4000 лева, както и специалната награда – радио реклама във верига радиа „Комюникорп“. Нейната идея е да създаде стая за деца от 0 до 18 години, където да работи по овладяване на силните детски емоции.

Двете трети места и по 2000 лева бяха връчени съответно на Мирослав Гаригов за бизнес плана му за разработване на специално мобилно приложение за туристи „Пловдив гайд“ и на Димитър Зангаров за развиване на фирма за фото и видео заснемане с дрон.

Тази година журито беше затруднено от наистина интересни проекти, сред които създаване на ресторант „Прозрение в тъмното“ на Евгения Христозова, храна на колела на Красимира Йовчева, академия за млади дами на Красимира Харалампиева, здравословно училище на Стефани Тодорова, велосипедни куриерски услуги на Иван Попов и други.

По традиция церемонията завърши с обща снимка на всички участници.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Проект за разработка на електрически самолет спечели конкурса „Най-добър млад предприемач“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.