Правят видеонаблюдение в яслите на Централен

Градът

Фирма дарява цялостното оборудване за малчуганите, общината плаща монтажа

Таня Кънева

Три от общо четирите детски ясли на територията на пловдивския район „Централен“ ще имат видеонаблюдение. Камерите ще наблюдават най-вече общите помещения и входовете. Това съобщи кметът Георги Стаменов.

Оборудването е дарение от фирма Анди, за което съм им изключително благодарен. Те ще дарят техниката, а общината ще заплати разходите по монтирането, уточни той. Направени са огледите, уточнени са параметрите и къде и как ще се съхранява информацията.

Монтажът ще се извърши в летния период, когато има по-малко деца в заведенията или в събота и неделя, уточни още Стаменов.  

Четвъртата ясла, която се намира на ул. „Весела“, за сега няма да бъде включена в проекта, тъй като тя е в Интегрирания план за въздействие и й предстои реконструкция.

„Нека родителите да са спокойни, че за децата им се полагат необходимите грижи и те са в безопасна среда. Освен това, ако имат притеснение за нещо могат да се прегледат записите. Така и целия педагогически съвет също ще е защитен. За мен като човек, родител и заради длъжността, която изпълнявам е особено важна безопасността на децата,“ коментира Георги Стаменов. Живеем в странни времена и тази мярка за сигурност е редна в обществени сгради, допълни той.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.