Пловдив прие годишната среща на местните власти в Югоизточна Европа

Градът

550 делегати от 15 държави вече са под тепетата

Местни управленци от 15 държави се гмурнаха по уличките на Капана днес по обядОколо 550 делегати от България и още 15 държави (Хърватия, Косово, Словения, Македония, Молдова, Сърбия, Украйна, Босна и Херцеговина, Турция, Румъния, Албания, Черна Гора, Република Сръбска, Босна и Херцеговина и Австрия) ще вземат участие в Годишната среща на местните власти на Югоизточна Европа. Събитието ще се проведе на 17 и 18 май в Пловдив. Негови организатори са Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Мрежата на асоциациите на местните власти в Югоизточна Европа (NALAS) и община Пловдив.

Основните акценти на събитието са: общинска борса, където ще бъдат представени успешни проекти на над 150 общини, последното за мандат 2011-2015 общо събрание на НСОРБ, както и общо събрание на NALAS. В програмата са включени още церемония за приемане на нови членове, връчване на отличията Европейски етикет за добро управление и конференцията "Правомощия и готовността на местните власти от Югоизточна Европа за превенция на риска и управление на кризи".

От българска страна на събитието ще присъстват президентът на България Росен Плевнелиев, Томислав Дончев, заместник–министър председател по европейските фондове и икономическата политика, Ивелина Василева,  министър на околната среда и водите и др.

"Подобни форуми са много важни за общините, особено за тези от Югоизточна Европа, заради динамиката на икономиката в региона и ключовата роля, която имат местните власти за икономическото развитие. Обмяната на добри практики, идеи, поуки или просто личните контакти са ключът, който ще придаде регионално измерение на икономическото възстановяване и просперитет“, коментира Джуро Буквич, президент на NALAS, президент на хърватската Асоциация на общините и кмет на община Лукач.

Споделете ни във:

1 thought on “Пловдив прие годишната среща на местните власти в Югоизточна Европа

  1. Bosna i Hercegovina 10 pyti li shte gi napishete? V druga statiq ne znaete kak se pishe odobrqvam?! Moje bi e vreme da si namerite redaktor veche…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.