Пловдив побеля. Булевардите чисти, кварталните улици все още не

Градът

В момента пътната обстановка е нормална при зимни условия, съобщават от „Чистота”

Пловдив е зимен и бял от сутринта, а очакванията са снеговалежът да продължи около 24 часа с кратки спирания. Снежната покривка може да се увеличи с още няколко сантиметра. Булевардите са обработени и чисти, все още кварталните улици са бели.   

До момента солоразпръсквачите на „Чистота” са обработили всички булеварди и улици, а мултифункционалната малогабаритна техника прави подложка с калциев дихлорид по пешеходните зони и велоалеите, съобщават от общинското предприятие. В очакване на снеговалежа още в 7:30 ч. сутринта в базата на ОП-то 26 разпръсквачи бяха заредени със сол, а в 8:00 вече работеха по районите. Разпръскването на сол започна по мостовете, надлезите, подлезите и високите части на Пловдив още преди да завали снегът, информира директорът на „Чистота“ Иван Стоянов.

В момента пътната обстановка е нормална при зимни условия, работата продължава, коментира Иван Стоянов. Според синоптичната прогноза снеговалежът ще продължи 24 часа, но всички дежурни екипи на „Чистота” и фирмата подизпълнител КМД, както и служителките ръчен труд, са готови да се включат в зимното поддържане на града.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.