ГрадътЗабравеният градНовини

Пловдив осиротя: Напусна ни Ахмед Чаушев

Легендарният преподавател по рисуване Ахмед Чаушев е починал, съобщиха негови близки. Учителят на много поколения е напуснал нашия свят след като го е покосила коварна болест.

Научил безброй пловдивчани на любов към изкуството – изобразително, кино и всякакво друго, възпитал окото на поколения в ателието си в Стария град, Чаушев ще липсва на хиляди. Той напуска земния свят също така скромно, както и живя – без търсене на нищо в отплата, само заради каузата светът да бъде по-красив.

„Под тепето“ изказва съболезнования на роднините и близките на Чаушев.

Теодор Караколев

Пише по темите, свързани с културата, културното наследство и история на изкуството и архитектурата.

8 коментари

 1. В ПАМЕТ НА ГОСПОДИН ХУДОЖНИК – ГРАФИКА НХА СОФИЯ АХМЕД ЧАУШЕВ!
  ПОСЛЕДНО СБОГОМ УЧИТЕЛЮ!
  В НАШИЯТ ДОМ ТОЙ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПОВЕЧЕ 20 ГОДИНИ, ОТ ОКОЛО 2002 ДО ОКОЛО САМО ДО ПРЕДИ ГОДИНА ИЛИ МЕСЕЦ ДОРИ
  НАЙ-ГОЛЕМИЯТ УЧИТЕЛ В СЕМЙСТВОТО НИ, НА МОИТЕ ПРЕКРАСНИ И СИЛНО ТАЛАНТЛИВИ ДЕЦА!
  НАЙ-СИЛНИЯТ ПЕДАГОГ И ВОДАЧ, ТРЕНЕР И ВСЕКИДНЕВЕН ЛИДЕР НА МЛАДАТА НИ СИЛА В ПЛОВДИВ, НЕ САМО С ИЗКУСТВО, НО И МАТЕМАТИКА!
  ЛИЧНО МОЯ НАДЕЖДА ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ТРАЙНА ФОРМАЦИЯ НА ОСНОВАНИЕ ДЕПАРТАМЕНТАЛНО РАЗВИТИЕ НА УНИВЕРСИТЕТСКИ СТРУКТУРИ В АКАДЕМЧНИЯ ГРАД ПЛОВДИВ ОТ ТРИМОНЦИУМ, ПРЕЗ ФИЛИПОПОЛИС ДО ДНЕШНШТЕ ПРЕДИЗВИКОТЕЛСТВА НА ПАПАЛ ПАЛАТИ – СИНОДАЛНА РЕЛИГИОЗНА И ДУХОВНА СТРУКТУРА!
  ЗА НАС БЕ МЛАД, В ПЪРВИТЕ ПОДСТЪПИ НА ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ Е СРЕД НАС, ОБСТОЯТЕЛСТВА НЕ БИХ ДОПУСНАЛА ДА ОБСЪЖДАМ В ТОЗИ ТЕКСТ, МНОГО ЛИЧНА ОБИЧ И ЛЮБОВ МЕЖДУ СЕМЕЙСТВАТА НИ, ПОКЛОН И РЕСПЕКТ!
  НАДЯВАМ СЕ ЗАВИНАГИ ДА ОСТАНЕТЕ С НАС!
  ОТЛИЧНИЦИТЕ И ОТЛИЧНИТЕ ОЦЕНКИ И ПРОЕКТИ СА СИЛНО ПРИКОВАВАЩИЯТ ПИРОН НА СГРАДАТА НИ – ПЛОВДИВ!
  #europeanunion #СДС
  #пловдивевропейскастолицанакултурата
  #ОбщинаПловдив

 2. СБОГОМ ,УЧИТЕЛЮ !!! СВЕТЛА ПАМЕТ И ЛЕК ДА БЪДЕ ПЪТЯ НА ДУШАТА ТИ !!! ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ НАШИ ПРИЯТЕЛИ И ПОЗНАТИ МОИ СЪУЧЕНИЦИ И СЪУЧЕНИЧКИ,КАКТО И ТВОИ ВЕЧНИ УЧЕНИЦИ ,КОИТО СА В ДРУГИЯ СВЯТ !!!КАКВОТО И ХВАЛЕБСТВИЕ ДА КАЖА ЗА ТЕБ ВСЕ ЩЕ Е МАЛКО !!! БЛАГОДАРЯ НА ГОСПОДА ,ИЗВЕСТЕН НИ С ВСИЧКИТЕ СИ ИМЕНА -В РАЗЛИЧНИТЕ ТОЧКИ НА СВЕТА ,КАКТО ТИ САМИЯТ НИ УЧЕШЕ ,ЧЕ МИ ДАДЕ ЧЕСТТА И ПРИВИЛЕГИЯТА ДА БЪДЕШ МОЙ УЧИТЕЛ ,А АЗ ТВОЙ УЧЕНИК !!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина