ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Оттеглиха спорно предложение за даване под наем на огромен общински терен по Пещерско шосе за изграждане на паркинг

Там предстои след време да се разшири Пещерско, но до изпълнение на мероприятието нищо не пречи да има паркинг, смята кметът

Предложението за отдаване под наем на общински терен от 7,3 декара, между РЗИ и „Пълмед” на Пещерско шосе, бе оттеглено от дневния ред на заседанието на местния парламент днес. То бе мотивирано от постъпило инвестиционно намерение от фирмата, собственик на частната болница „Пълмед”, за изграждане на временен паркинг в имота с дължина от 340 метра и 24 метра широчина по продължението на Пещерско шосе. Парцелът е предвиден за разширение на самата пътна артерия, което очевидно не попада в плановете на администрацията за следващите 10 години, какъвто е срокът за отдаването му под наем.

За да изразят несъгласието си срещу изграждането на паркинг там, в залата на общински съвет днес дойдоха граждани, живеещи в района. От опозицията също се изказаха против предложението още преди самата сесия, заради което днес то бе оттеглено.

„ Моето мнение е, че трябва да има паркинг там. Пак ще се съберем и да видим по какъв начин да го направим. Това ще са над 200 паркоместа. Има нужда там от паркинг. Болницата се разраства, и не само тя. Наблизо е УМБАЛ „Св. Георги”, Каспела. Има студентски общежития. Там предстои след време да се разшири Пещерско, но до изпълнение на мероприятието нищо не пречи да има паркинг”, обясни пред журналисти кметът Здравко Димитров.

Предложението бе оттеглено, тъй като формулирано по този начин даваше на наемателя възможност да сложи бариера и да събира по два лева на час от всяко паркомясто.

„ Трябва да бъде и за обществено ползване. Трябва да освободим жилищната зона отсреща, която е много натоварена от автомобили. Общината също трябва да разполага с места от този паркинг. Няма да се плаща по два лева на час, а ще е по наредбата, която съществува”, допълни кметът.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина