Отбор „Легендите“ победител сред тимовете в Пловдив

Градът Изпод тепето Новини Спорт
Каменица Фен купа

Отборът „Тяло пречиш ми“ се класира под номер две на турнира Каменица Фен купа

През изминалия уикенд в родния град на Каменица се проведе шестата среща на турнира за любители Каменица Фен купа 2022.

В спортен комплекс „Младежки център“ на Гребната база в Пловдив в безкомпромисна битка премериха футболните си способности почти рекордните 96 тима. Това наложи битките да се проведат не в два, а в три поредни дни.

Финалният сблъсък се разигра между „Легендите“ от Пловдив и отбора от София с атрактивното име „Тяло пречиш ми“. За третото място се пребориха 2 отбора – „VIP Dent“ и „Марица Пловдив“.

В последния оспорван мач „Легендите“ победиха с резултат 1:0 отбора на „Тяло пречиш ми“ и взеха голямата награда – купата на Каменица. Решаващият гол беше на Веселин Бояджиев, който по този начин си заслужи и приза „Звездата на турнира“. Според правилата на турнира, и двата отбора отиват на финала в Пловдив през месец септември. „Тяло пречиш ми“ носеха отличителния за техния отбор розов цвят, с който са известни във футболните среди.

Легендите
Отбор „Легендите“

Спортното събитие в Пловдив бе уважено от редица футболни звезди. Сред официалните гости беше Петър Зехтински, известен с прякора си Зико. Той е бивш български футболист, полузащитник, а впоследствие – треньор по футбол. В момента той е началник отдел „Спорт и младежки дейности“ в Община Пловдив.

На събитието присъстваха още футболният рефер Атанас Узунов, който наблюдаваше работата на съдиите, Васил Гуджев – един от младите таланти на „Ботев Пловдив“, и Кристиян Кръстанов – представител на марката H8S Hristo Stoitchkov, които са и партньори на турнира. Зико изрази радостта си пред всички, че е имал възможността да гледа този оспорван финал, а Атанас Узунов сподели надеждата си, че победителите ще станат известни с играта си в цялата страна.

Друг специален гост на събитието беше Юлиана Борисова, Директор „Маркетинг“ в „Каменица“ АД. Тя връчи приза „Най-спортсменски отбор“, който отиде при „Ла Фурия Крумовград“.

„Пловдив заема специално място в сърцата на всички нас от Каменица. От тук през 1881 г. започва историята на първата българска бира. Благодаря на всички 96 отбора за хъса, спортния дух и коректната игра. Благодаря и на всички фенове и гости на Каменица Фен купа, които запалено подкрепяха любимите си отбори. За мен е чест да връча именно тази награда, защото честността и коректността са в ДНК-то на нашата компания.“, сподели пред всички тя.

Призът „Най-добър вратар“ пък отиде при Георги Василев от „Тяло пречиш ми“, който успя да спаси най-много топки, летящи към вратата му. На големия финал на Каменица Фен купа в Пловдив един от всички участници с титлата „Най-добър вратар“ ще бъде избран на томболен принцип и ще спечели посещение на мач на английския национален отбор по футбол на стадион „Уембли“ с включен самолетен билет, нощувка в центъра на Лондон и билет за мача. Тази специална награда е осигурена от Българска асоциация мини футбол, партньор на турнира.

По традиция отборът победител получава и специални спортни комплекти от обичаната от футболните фенове марка H8S Hristo Stoitchkov. Тимът, класиран на второ място, получава раници от Givova, а отборите на трето място – спортни тениски от същата марка.

Всички призьори истински се зарадваха да получат и своята награда за сетивата – страхотна бира от Каменица, а марката H8S Hristo Stoitchkov им осигури и футболни топки. Каменица се погрижи и за феновете на турнира, като организира специална томбола. Тя беше спечелена от Стоян Тодоров, който взе 365 бири – по една за всеки ден от годината.

Предпоследната среща от регионалните турнири за сезон 2022 на Каменица Фен купа ще се проведе в Русе на 23 и 24 юли, а последният регионален турнир ще бъде във Враца на 30 и 31 юли. Пълният график за провеждане на турнирите можете да откриете тук.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.