ЗдравеНовиниПУЛС

Черноморието е в червената COVID зона

Областите в жълтата зона са вече 16

Варна и Бургас се присъединиха към София-град в червената зона на 14-дневната заболеваемост от COVID-19 с над 250 на 100 хиляди заразени на двуседмична база. Това показва справка в информационната система на здравните власти.

Областите в жълтата зона са вече 16. Те са с над 100 на 100 хиляди заразени с коронавируса. Това са Благоевград, Враца, Габрово, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Перник, Пловдив, Разград, Силистра, Сливен, София-област, Стара Загора, Хасково и Ямбол.

Само 9 остават областите в зелената зона по този показател.

Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 за страната достигна 167,31 на 100 хиляди души.

В Етап 1 на картата на епидемичната обстановка по региони влизат три от петте региона, на които е разделена страната. Само Централна България все още е в нулевия етап, но южният регион 4 (Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково) се очаква да влезе в Етап 1 до пет дни. В Плана за справяне с пандемията са разписани конкретните мерки, които се предвиждат спрямо влизането в различните етапи.

Планът за справяне с пандемията бе актуализиран в четвъртък. Той предвижда мерки и действия, които да се налагат на регионално или национално ниво, в зависимост от етапа, в който се намира конкретен регион. Ако един регион влезе в най-тежкия (четвърти етап) от разпространението на пандемията, цялата страна ще влиза в извънредна епидемична обстановка.

Източник: dariknews.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина