ГрадътКриминалеНовиниСъдТемида

Осъдиха 21-годишен за шофиране с 127 км/ч. в града

21-годишен бе осъден по бързо производство на Районна прокуратура за хулиганство на пътя, изразяващо се с шофиране с изключително висока скорост. На 20 април в Пловдив той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, при управление Мерцедес по бул. „Цариградско шосе“ със скорост от около 127 км/ч. Той многократно е надвишил разрешената максимална скорост от 50 км/ч.

Полетът си с Мерцедеса М.Б. е заснел на видеоклип и с това е създал сериозна опасност за живота и здравето на останалите участници в движението и на граждани. Престъплението е квалифицирано по чл. 325 ал. 3 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Видеоклипът е бил публикуван в социалните мрежи и медии.

Районен съд е наложил на М.Б. административно наказание – глоба в размер на 2000 лева, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година. Той е признал вината си. Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина