ONE ARCHITECTURE WEEK променя града от днес

Градът

Седмицата на архитектурата стартира от Капана

Пловдив ще е различен град в следващите десет дни, считано от днес. Стартира второто издание на ONE ARCHITECTURE WEEK под тепетата, като мисията на фестивала е да остави трайна следа в градската среда. И това ще се случи. Седмицата на архитектурата официално се открива в 19 часа, в така нареченото Ядро на Капана. То ще е и едно от завещанията на фестивала за пловдивчани. Общински терен на улица Загреб ще се превърне в открита зона за култура и събития, като ще е и сърцето на форума, който ще продължи до 19 октомври.

Стягат ЯдротоОще преди официалното откриване обаче започват и събитията от програмата. Първото вече върви в Баня старинна- там от сутринта функционира работилницата Сблъсъкът на титаните. В 16.30ч. е планирано откриването на изложбата 100 в Капана, на улица Загреб, а в 17ч. се дава старт на инициативата Възможният капан в къща на улица Христо Дюкмеджиев 14. В оазисът на лейбъла Мелформатор на улиза Константин Стоилов 25 в 17.30ч. се открива изложбата Карта на Капана, а Университетската работилница започва в 18ч. на улица Загреб, а в 18.30ч. на улица Куртевич 3 ще бъдат подредени Плакати за нова българска архитектура.  Следва официалното откриване, а в 20 часа, в Ядрото започва и първото парти на феста, като зад пулта ще е DJ Mironov.
Архитектурната общност вече очаква с нетърпение и началото на професионалния форум на ONE ARCHITECTURE WEEK, който ще се проведе на 18 октомври в Дома на културата. Това е единственото платено събитие в програмата на фестивала, в което участие ще вземат лектори от 7 държави. Сред знаменитите архитекти ще бъдат Роберто Гонзалез Гарсиа от Адрес Жак (Испания), Франсис Еджерли от Асембъл (Великобиртания), Мария Айолова от Тереформ УАН (България/САЩ), Пиер Лоу от Колектив Етс (Франция), Дорийн Лиу от Ноуд Офис (Китай), Нура Ал-Сайех от Бахрейн и Жуао Руиво от португалското архитектурно бюро ФОРА, което спечели конкурса за обновяване на площад “Централен” в Пловдив.

Предлага се специално намаление за групи над 5 човека, което важи до 17 октомври, включително. Намален билет за студенти и притежатели на ISIC карта- 30 лв. За всички останали груповият билет ще е на цена от 50 лв.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.