Градът

Общината чакала да мине феста в Капана, за да започне обследване на В и К мрежата

Кметът обеща комисия от експерти и жители да работи по проблемните участъци

През тази работна седмица, която вече е в края си, трябваше да стартират действия по решаване на проблемите с наводнените мазета в квартал Капана. Това стана ясно от отговор на кмета Иван Тотев по време на представяне на новата туристическа услуга „Аудио гид“. 

Както ви разказахме преди няколко месеца, питейна вода тече в основите на десетки къщи в ансамбловия архитектурен паметник квартал Капана в центъра на Европейската столица на културата. Собственици, наематели, живеещи и представители на бизнеса повече от две години всеки ден изпомпват бистра вода от мазетата си на улица „Абаджийска“ и пишат жалби, сигнали, молби за помощ и влизане в действие към всяка една оторизирана институция без резултат. Бедстващите в защитената зона трупат кореспонденция в папки с „В и К“, Община Пловдив и Прокуратурата, а никой на взема на сериозно сигналите им.  

Вижте какво каза градоначалника в отговор на питането докога В и К Пловдив ще чака разрешение от Общината, за да предприемат действия по  обследване на инфраструктурата в квартала във връзка с честите наводнения на обекти.

„Да мине Капана фест и ще се занимаваме с тази тема. Понеже имаме няколко индивидуални конкретни обекти с проблеми, както беше на улица „Абаджийска“. Според В и К там става дума за подпочвена вода, според жителите обаче е питейна. В и К взимаха проби и твърдят, че е подпочвена. На хората в Капана обещах, че ще направим една доста голяма комисия, включително и  с хора от тях, общински експерти  и от специалисти от дружеството. Ще отидем на няколко места да се запознаем и да го решим този въпрос кардинално.“

По думите на Тотев управата на града ще предприеме ако трябва затваряне е разкопаване на основните улици. Може би в седмицата след Капана фест, уточни кметът.

Заявеният от кмета срок в края на миналия месец изтича днес. Според информация от потърпевшите на ул."Абаджийска" действия до момента не са предприети.

Под тепето ще продължи да следи темата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина