Общината чакала да мине феста в Капана, за да започне обследване на В и К мрежата

Градът

Кметът обеща комисия от експерти и жители да работи по проблемните участъци

През тази работна седмица, която вече е в края си, трябваше да стартират действия по решаване на проблемите с наводнените мазета в квартал Капана. Това стана ясно от отговор на кмета Иван Тотев по време на представяне на новата туристическа услуга „Аудио гид“. 

Както ви разказахме преди няколко месеца, питейна вода тече в основите на десетки къщи в ансамбловия архитектурен паметник квартал Капана в центъра на Европейската столица на културата. Собственици, наематели, живеещи и представители на бизнеса повече от две години всеки ден изпомпват бистра вода от мазетата си на улица „Абаджийска“ и пишат жалби, сигнали, молби за помощ и влизане в действие към всяка една оторизирана институция без резултат. Бедстващите в защитената зона трупат кореспонденция в папки с „В и К“, Община Пловдив и Прокуратурата, а никой на взема на сериозно сигналите им.  

Вижте какво каза градоначалника в отговор на питането докога В и К Пловдив ще чака разрешение от Общината, за да предприемат действия по  обследване на инфраструктурата в квартала във връзка с честите наводнения на обекти.

„Да мине Капана фест и ще се занимаваме с тази тема. Понеже имаме няколко индивидуални конкретни обекти с проблеми, както беше на улица „Абаджийска“. Според В и К там става дума за подпочвена вода, според жителите обаче е питейна. В и К взимаха проби и твърдят, че е подпочвена. На хората в Капана обещах, че ще направим една доста голяма комисия, включително и  с хора от тях, общински експерти  и от специалисти от дружеството. Ще отидем на няколко места да се запознаем и да го решим този въпрос кардинално.“

По думите на Тотев управата на града ще предприеме ако трябва затваряне е разкопаване на основните улици. Може би в седмицата след Капана фест, уточни кметът.

Заявеният от кмета срок в края на миналия месец изтича днес. Според информация от потърпевшите на ул."Абаджийска" действия до момента не са предприети.

Под тепето ще продължи да следи темата.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.