Ново работно време за Синята зона

Градът

Промените касаят само съботния ден

След като на общинска сесия се взе решението Синята зона в Пловдив да бъде платена и през съботния ден, най-накрая се реши какво ще бъде и работното време за паркинг местата през първия ден на уикенда. Първоначално, Общината бе решила паркирането да бъде платено само между 10:30 и 18:30 часа. Това обаче се промени.

От 1-ви май, Синята зона в Пловдив не само, че увеличава цената си на 1.50 лева, но и в събота ще бъде с делнично работно време. Шофьорите ще плащат за престой на обозначените места от 8:30 сутринта до 17:30 часа, както е и през делничните дни.

Започва и поставянето на автомати, които да издават билети на паркиралите в различните райони автомобили. Те ще бъдат изключително гъвкави от към времетраене, като билетът за най-кратък престой ще е за 15 минути и може да достигне до няколко часа, в зависимост от  нуждите на водача.

Първата улица, която ще се оборудва с новата техника е бул. „Мария Луиза“, но все още не е ясно кога точно ще бъдат поставени автоматите.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Ново работно време за Синята зона

  1. За МПС-та на гражданите на Пловдив ТРЯБВА да има гратис в съботата, малко данъци ли плащаме?!?! И такси паркиране в работните дни!
    гостите на града да плащат!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.