ГрадътИзпод тепетоНовини

„Нощ на ангелите“ за трета поредна година обединява Пловдив

Над 120 заведения и търговски обекти в града ще дарят процент от оборота си, направен на 17-ти септември, за да подкрепят цели 4 каузи

Над 120 заведения и търговски обекта се включват в благотворителната „Нощ на ангелите“ и тази година. Събитието ще бъде на 17 септември ( събота) в Пловдив и други градове на страната. Инициативата обединява хората и бизнеса за каузата да помогнат хора в нужда.

Включвайки се в „Нощ на ангелите“, заведенията и търговските обекти даряват част от оборота си, направен в Деня на Вяра, Надежда и Любов. На 17 септември на сцена “Ядрото” в„Капана“ се организира Благотворителен базар, детски работилници и други инициативи, които също подпомагат събирането на средства.

Тази година инициативата ще бъде подкрепена и от футболните отбори на града ни – Локомотив и Ботев Пловдив, като футболистите ще излязат на мачовете от следващия кръг на първенството с тениски “Нощ на Ангелите”.

„Нощ на ангелите“ е благотворително събитие, което се провежда за трети път. Първата година инициативата успя да обедини Пловдив и да събере близо 70 000 лева за лечението на 34-годишния Ангел Краевски – баща на три деца, диагностициран с остра миелоидна левкемия. Той вече е вкъщи след едногодишно лечение в чужбина и вече е в ремисия.

Миналата година каузата беше за малкият Божидар, който е с диагноза аутизъм и е изправен пред огромни затруднения в комуникацията с останалите. За неговото лечение също събрани около 65 000 лв.

Целта на „Нощ на ангелите“ тази година е да помогне на няколко каузи. Сред нуждаещите са двама млади родители и 2 деца.

Призивът отново е в благотворителното събитие да се включат представители на бизнеса, творци и хора, които искат да помогнат. Всеки може да се включи в инициативата като посети на 17-ти септември накой от обектите или се включи в музикалното бинго на ул.Абаджийска, както и ако посети благотворителния базар в Капана.

Кои са заведенията и търговските обекти, които се включват тази година, както и за подкрепяните от нас каузи може да видите тук.

Каузите на фондация “Нощ на Ангелите” може да подкрепите и чрез дарение на :

BG43UNCR70001524538790

Уникредит Булбанк
Титуляр: Фондация Нощ на Ангелите

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина