НОЩТА настъпи!

Градът

Библиобусът чака посетителите на Нощта край ТримонциумЮбилейната нощ на музеите и галериите вече е тук. Десетото издание на най-живото пловдивско събитие стартира днес с изключително разнообразна програма от платформите „Музеи и галерии” и „Град и публични пространства”. Вечерта Пловдив ще кипне от хора и събития. Те стартират в 19ч. и приключват в един след полунощ. В програмата и за двата дни са включени над 120 събития, които ще се случат в 90 пространства и ще съберат под тепетата над 500 артисти. Днес врати отварят 27 музеи и галерии, а утре са включени клубовете, читалищата, книжарниците, ателиетата и театрите. Предвидени са и 11 детски събития.

Специалната юбилейна програма на фестивала стартира довечера на шест знакови локации- Капана, кино Космос, тютюневото градче, Отец Паисий, неоготическата евангелска катедрала на Сахат тепе, училището по дървообработване. Там работите си представят Пиер Бисмут, Рада Букова, Лъчезар Бояджиев, Иржи Франта/ Давид Бом , Десислава Димова, Крейг Хевънс, Мишел Найсмит, Карл Палм, Камен Стоянов, Стелян Стелянов, Лорънс Вийнър, Регионална задруга на майсторитe. Изключително интересно е събитието от 19ч. в Евангелската църква. Там ще се състои рецитал на жестомимичен език. Проектът на Рада Букова се казва Прекосяване на пустинята.

Ако имате нужда от съвет или информация- ще ги намерите на двата пункта на Нощта. Единият е ситуиран край Градската художествена галерия, а другият е в емблематичния библиобус, намиращ се на паркинга на Тримонциум.

Споделете ни във:

1 коментар за “НОЩТА настъпи!

  1. Наистина интересна програма . И да спомена , че библиобуса е един от автобусите подарени на община Пловдив от Белгийската фирма ” Юнкерс ” при покупката на 45 нови такива . В движение е понеже вече не е собственост на закупилия ” Градски Транспорт ” Ангел Батаклиев .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.