ГрадътНовини

Националният финал на Каменица Фен купа е този уикенд в Пловдив

574 отбора от цялата страна се включиха във футболното дерби на сезон 2022

Каменица върна футбола на феновете и това беше показано по време на последния сезон на обичания от поколения футболни фенове турнир Каменица Фен купа.

В сезон 2022 се включиха 574 отбора от цялата страна, като организаторите от Каменица коментират, че в отборите виждат много тимове, които са играли и преди на турнира, както и много нови отбори.
Големият финал ще се проведе на 10 и 11 септември в родния град на Каменица, Пловдив, на спортен комплекс „Младежки център“, Гребна база (ул. „Ясна поляна“ 18).

Отборите-победители от съответния регион, които за последно ще премерят сили в опит да вдигнат купата на Каменица, са както следва:

За Благоевград: „DXC Technology“
За Бургас: „Фортуна Бургас“ и „Апокалипто“
За Варна: „Проект“ и „Лудата банда“
За София: „Амиго Северозапад“ и „Юнайтед“
За Велико Търново: „Лев Инс“
За Пловдив: „Легендите“ и „Тяло пречиш ми“
За Русе: „Феникс“
За Враца: „Миньор Згориград“

Първите мачове от финала на официалното 17-то издание на турнира започват в събота, 10 септември, веднага след официалното откриване и теглене на жребия в 11.00 ч. След това предстои приятелски мач между футболни звезди от Пловдив и по един участник от всеки отбор от националните финалисти. Мачовете продължават в неделя, 11 септември, от 10.00 ч. От 13.30 ч. ще се проведе същинският финал, на който ще се реши националният победител на Каменица Фен купа 2022.

Официални гости на събитието ще бъдат българксият футболист Александър Александров-кривия от „Марица“ Пловдив, националът Здравко Лазаров – Електричката, Тодор Тимонов – Лимона от „Марица“ Пловдив, защитникът Йордан Милиев, Атанас Георгиев и Иван Кочев от „Локомотив“ Пловдив“.

Преди това от 12.30 ч. ще се проведе благотворителен мач на служители на „Каменица“ АД в подкрепа на клуб за хора в неравностойно положение, за който ще се закупят различни материали за спорт и бордови игри. Чрез тази инициатива организаторите желаят да насърчат още повече активния начин на живот и да дадат възможности и на хора, за които това е по-предизвикателно.

Златните шампиони на Каменица Фен купа 2022 ще имат изключителната възможност да представят България на Европейското клубно първенство по мини футбол, което ще се проведе в Унгария.
Сезон 2022 на Каменица Фен купа е официално подкрепен от Българската асоциация мини футбол (БАМФ), спортния бранд на Христо Стоичков H8S и италианския производител на спортни облекла и екипировка Givova, които са и официалните партньори.

Много футбол, забавления, бира, храна и страхотни награди ще очакват всички любители на доброто настроение. Победителят в играта „Точен шут“ ще спечели 365 бири Каменица за споделяне с приятели.
Входът за събитието е свободен, а всички футболни фенове са добре дошли.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина