МОЛ „Галерия“ затваря врати

Градът

Търговският център затваря за ремонт

Акционерното дружество дължи над 60 млн. евро

Слухът за затварянето на търговския център се носеше още от лятото, но вече е факт. Вратите на МОЛ-а ще хлопнат в средата на януари. 
Малцина са останали работещите търговски обекти в сградата, които предимно се помещават на първия етаж. Един по един, от лятото насам, магазините започнаха да затварят врати, докато в момента работещите обекти се броят на пръстите на двете ръце.  Затварянето на цялата сграда официално ще се случи на 15-ти януари, след като минат коледните и новогодишни празници.

Именно предстоящите празници са причина все още да има работещи магазини в „Галерия“. Търговците „доизчистват“ стоката си с последни намаления и изгодни оферти, които все още успяват да задържат посетителите, чиито брой е значителен основно през почивните дни.
В края на декември ще бъде готов и новият проект за сградата, съобщиха от управата на търговския център. Причина за затварянето на цялата сграда са предстоящите ремонтни дейности, които ще траят около година. Статута на сградата няма да бъде променян и няма да се превърне в площ за офиси. Броят на бизнес помещенията ще бъде колкото досегашният, така че магазините ще могат отново да се настанят след 12 месеца.

Новият инвеститор все още не е ясен, но за сметка на това блеснаха задълженията на дружеството, което е поело дълговете към Райфайзенбанк. Задълженията на „Галерия Пловдив“ АД възлизат на над 62 млн. евро, като 15 млн. евро са само лихвите по просрочените задължения на дружеството.

 

Споделете ни във:

4 thoughts on “МОЛ „Галерия“ затваря врати

 1. Просто Пловдив е най-беден от големите градове и затова моловете се представят толкова зле.
  В съседна Стара Загора моловете процъфтяват…

 2. Това, че Мола има некадърен мениджмънт няма нищо общо със също толкова некадърно ръководство на Карфур. Както по-долу са споменали как може да си помислиш да направиш Мол без кино и то в такава „куца“ локация!? При това без предварително сключени договори с фирми, а да отворят с 40% работи търговски обекти…

  Между другото тази една година ми се вижда доста голям период…

 3. Управата на мола е виновна не можаха да напълнят мола с магазини.
  Може ли мол да няма кино?
  Аз незнам как един магазин може да е виновен за цялостното състояние на мола ако ти знаеш ми обясни моля. 🙂 Не се заяждам просто питам!

 4. Май Карфур с некадърното си управление повлякоха към дъното и други по-дребни търговци, и целия МОЛ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.