Мегън Магинис Лавренов: Няма нищо по – вкусно от домашно приготвена българска храна

Градът

Lost in Plovdiv продължава поредицата "Да живееш в Пловдив като местен", посветена на бившите чужденци в нашия град, с едно слънчево момиче и нейните любими неща в Пловдив и България.

Мегън е родена и израснала в Торонто, Канада. По професия е предприемач и учител, затова и съвсем наскоро отваря езиково училище в самото сърце на Пловдив, наречено Central Language Hub. Целта ѝ е да предостави на всички, които желаят да научат чужд език, възможността да го направят с помощта на учител, за когото езикът е майчин. Освен граматика и речников запас  Мегън иска да предаде на своите ученици и автентично преживяване, положителната си нагласа и уважение към чуждите култури и околната среда.

Обичайки пътешествията, тя по случайност се озовава в Словения и там среща своя съпруг, с когото заедно се установяват в прекрасното скрито съкровище България. Остава тук заради любовта. Обича България, прекрасната ѝ кухня и страхотното време. Според Мегън тя е страна с много големи възможности и пространство за растеж.

А ето и отговорите на Мегън на нашите традиционни въпроси:

Когато приятели посещават Пловдив за първи път, ги водя в…О, тук има толкова красиви места! Първа спирка ще бъде Капана за по бира! Творческият квартал има страхотна атмосфера и всички чужденци обожават кафетата и баровете. След това, задължително е да се видят Античния театър и Старинния град.

Когато е време за парти, отивам в….Fargo – това е мястото, когато искате добри коктейли и музика

Най – подценяваното място в Пловдив е…Альоша – гледката е умопомрачителна!

Място в Пловдив, което винаги удивлява хората е… Античният театър и Римският стадион. Хората наистина харесват как тук старото и новото се смесват на най – различни места из града.

За вкусна храна винаги отивам в… моите лели!

Цялата анкета с Мегън може да проследите в Lost in Plovdiv.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.