ГрадътКултураНовини

„Красиви създания“ на Гари в галерия „Възраждане“

Галерия „Възраждане“  представя изложба живопис „Красиви създания“ на Николай Ангелов – Гари. Тя се открива на 21.11.2023 г., вторник, от 18:00 часа.

Изложбата е посветена на жената в различни нейни превъплъщения. Тя е Ева – изкушаваща, тя е русалка или балерина, тя е победителка на кон. Красивите образи насищат картините с изящество, очарование и поетичност. Има и ангелски посещения, за да се докоснем, все пак, и до небето. Морето се усеща често в творбите, макар и умалено до вода в домашни условия.
От цялата експозиция лъха чаровната естетика на художника
„, разказва галеристката Краси Алексиева.

Николай Ангелов – Гари е роден през 1978 г. Завършил е ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“ специалност „Скулптура“ и „Графика и графични комуникации“ в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

Има осъществени 26 самостоятелни низложби. Проектирал е и изпълнил над 18 проекта за стенописи на манастири, църкви и храмове.

Художникът е носител на многобройни награди, сред които „Художник на десетилетието“ в галерия „Ларго“ Варна, награда на Ректора на Шуменския университет, Голяма награда „Златният Езоп“ на XXII Международно биенале на хумора и сатирата – Габрово и Нграда на СБХ за млад автор на биенале „Приятели на морето“ – Бургас.

Творбите ще можете да разгледате на живо, в салона на галерията, през следващите три седмици – до 11.12.2023 г. както и в сайта на галерията.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина