Искат още 10,4 милиона за големите инфраструктурни обекти в Пловдив

Актуално Градът Изпод тепето Новини
модър царевец

20% нагоре, за да не спрат работа строоителните фирми

Добавени са още две улици към 5-те предварително ясни проекта

Искането за 20 на 100 индексация на средствата за големите инфраструктурни проекти на Община Пловдив, което бе отхвърлено на предишното заседание на местния парламент, днес ще се гледа отново. В писмо до съветниците кметът Здравко Димитров настоява за увеличение на парите, за да не спрат работа строителните фирми, както се заканиха.

Припомняме, че ставаше дума за проектите: пробива Модър – Царевец, ул. „Царевец“, ул. „Хаджи Димитър“,  „Брезовско шосе – бул. Дунав“ като част от Водния проект и реконструкцията на Кукленско шосе. За днешната сесия към тях са прибавени още рехабилитацията на улиците „Богомил“ и „Радко Димитриев“, озеленяване и изграждане на детски и спортни площадки в междублокови пространства, ремонти на улици и тротоари, както и подмяна на осветлението им.

В предложението е записано 50 на 100 от сумата да бъде отпусната от бюджета за тази година за сметка на планирания ремонт Голямоконарско и Рогошко шосе и други текущи ремонти.

Очаква се днешното – последно заседание преди лятната ваканция – съветниците да гласуват обявяването на търг с тайно наддаване за първата сграда на Родопския пансион на ул. „Велико Търново“ 7.

Предстои да бъде разгледано предложение за отпусне нов безлихвен заем бившата Първа градска болница в размер на 420 000 лв.

Пациент осъди общинската МБАЛ “Св.Мина”

Съветниците ще гласуват още промени в Наредбата за паркиране, които предвиждат да няма ограничение за електрическите коли в Синя зона, както и служебни места да важат до 17, 30 ч., а след това време да могат да се ползват от всички и се таксуват на час, според ценоразписа.

Край на табелките със синджири!

В дневния ред на съветниците влиза и предложение за разширяване на „Синя зона“ по 9 булеварда в центъра на Пловдив и 25% увеличение на допустимете разходи на фирмите, изпълняващи градски транспорт.

 

 

Споделете ни във:

1 thought on “Искат още 10,4 милиона за големите инфраструктурни обекти в Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.