Градът скача срещу чалга концерт на Античния

Градът

Пайнер качва поп-фолк на древната сцена за първи път от 20 века, градът отговаря с протест

Да демонстрираме това Заедно и да кажем Не, призовават хора от културните среди във Фейсбук

Операта миналата година напълни Античния, идва ред на ПайнерКултурната столица на Европа излиза на интелектуална война срещу чалгата. Бойните действия организират хора от културните среди заради първия в 20-вековното съществуване на Античния театър поп-фолк концерт там. При това не просто концерт, а знак- 25 години от създаването на емблемата на чалгата в България Пайнер. Днес се разбра, че димитровградската империя е откупила древната сцена, за да качи на нея всичките си изпълнители за четвърт век от рождението си. „Епохалното” събитие обаче изправи косите на арт общността под тепетата. Вече се организира протест на 29 май. Негов инициатор е рокаджията от Ренегат Константин Кацаров. Ето какво пише той в социалната мрежа: Сега е момента да си отговорим – рая ли сме или Народ!!! Дедите ни не са създали това място, за да гледат децата ни днес, там, кючеци!
Предлагам да се съберем пред кметството и да изразим възмущението си! Ако то остане без адекватен отговор, да порицаем това пошло събитие, на място.
Нека журналисти, организации и всички свободолюбиви личности, които държат, останките от моралът ни да оцелее, откликнат!
Дано възмущението ни, отново не остане скрито зад лаптопите, заключено с вериги, които ни убиват, а ние самите не искаме да разкъсаме! 
Надявам се, властимащите да вземат правилното решение!

Да демонстрираме това Заедно и да кажем Не. Не може да позволим това, пишат творци във Фейсбук. Все още не е ясно как е било одобрено събитието. Разрешението е издадено от общината по каналния ред, както се издава за всяко друго събитие на Античния.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.