БългарияГероите на деня

След среща на общинските съветници от Патриотичния фронт с председателя на ОбС: Комисията за стадион „Пловдив“ се събира отново

Временната комисия към ОбС, която да разгледа въпроса за довършването на стадион „Пловдив“ се събира отново следващия вторник – 19 май. Това стана ясно на среща на вносителите на предложението за довършване на стадиона – общинските съветници от Патриотичния фронт – Слави Георгиев и Илко Илиев, и проектантът на стадион „Пловдив“ арх. Валентин Маринов с председателя на ОбС с арх. Илко Николов. Предложението за стадион „Пловдив“ бе внесено на 5 февруари, след като преди това народният представител и кмет на Пловдив в мандат 2007-2011 Славчо Атанасов се срещна с премиера Бойко Борисов и договори възможността стадион „Пловдив“ да бъде довършен с 20 млн. лв. целева субсидия от МС и така градът ни да има национален стадион.

„На срещата не стана ясно защо Комисията по инфраструктурни проекти е била свикана три месеца след решението на ОбС. Не стана ясно и защо на първото й заседание, след три месеца, не са били поканени нито вносителите на предложението, нито проектантът на стадиона. Председателят на ОбС арх. Илко Николов сподели, че са се забавили, тъй като са чакали да се съберат няколко предложения и т. н. Но,  все пак става за дума 20 млн. лв. и според нас ОбС трябваше да реагира светкавично на този въпрос, а не след три месеца“, посочи Илко Илиев.

По важният резултат е този, че съветниците са решили следващият вторник да се свика отново комисията, на която да присъстват и представители на Патриотичния фронт, и арх. Маринов. "Ние ще изложим аргументирано нашето становище по строежа на стадион "Пловдив", каза още Илко Илиев.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина