ГрадътИзпод тепетоНовини

„Гордо българче съм аз“ трогна родители в читалище „Съвременник-1986“

По случай Националния празник на България – 3 март, Народно читалище „Съвременник-1986“ организира инициативата „Гордо българче съм аз“. В нея взеха участие талантите от Детски арт клуб „Контрасти“ с ръководител Таня Драганова.

На първи и втори март деца от двете групи към арт клуба изненадаха родителите си със свои снимки в народни носии. Изображенията бяха поставени в рамки, украсени с модели на различни български шевици, изработени от самите деца.

„С тази инициатива запознахме децата с магията на българската шевица и българската носия“, обясни читалищният секретар Вера Аврионова-Станджикова и добави, че те с изключителен ентусиазъм са участвали във фотосесията, а с още по-голямо желание са избрали и сътворили различни модели на български шевици. „Невероятна беше атмосферата от подготвянето на къта за снимки с автентични черги, бъклица, менче със здравец и българското знаме до финалното украсяване на рамките и подаряването им на майките и татковците. Радваме се, че и децата, и родителите им бяха изключително развълнувани“, допълни читалищният секретар.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина