АктуалноГероите на деняГрадътЖивотКриминалеМнения

Треньорът по кикбокс, задържал рецидивист, с почетен медал на МВР

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев награди треньора по кикбокс Димитър Желязков и трима негови възпитаници за осъществения от тях граждански арест на 36-годишен рецидивист, ограбил с нож ученик на спирка от градския транспорт. Желязков получи най-високото отличие на вътрешното ведомство от министъра- почетен медал на МВР. Учениците му приеха с гордост почетни плакети за извършеното геройство.

„Медалът за Димитър Желязков и плакетите за трите момчета са за проявенаята гражданска доблест, която дава пример на останалите. Те са помогнали в момент, в който други хора за извръщали глава и са затваряли очи пред престъпление на улицата. Като тях трябва да постъпва всеки доблестен мъж. Старая се да възпитавам сина си в този дух“, обясни министър Демерджиев по време на кратка церемония по награждаване на треньора и възпитаниците му.

Четиримата са се притекли на помощ на 15-годишен техен приятел, след като той станал жертва на дързък грабител, нападнал го с нож на спирка на градския транспорт по обяд на 8 февруари. Желязков и момчетата реагирали мигновено, настигнали 32-годишният бандит и го задържали до идването на полиция. Оказва се, че извършителят има множество криминални регистрации и присъди за различни престъпления, а грабежът е извършен в условията на опасен рецидив.

„Към момента той вече е осъден на 3 години лишаване от свобода при първоначален строг режим“, съобщи директорът на ОД на МВР-Пловдив ст. комисар Васил Костадинов. Той се възползва от церемонията днес, за да покани четиримата герои на работа в пловдивската полиция, тъй като в момента дирекцията е в кампания по търсене на нови служители.

Вътрешният министър пък припомни на наградените, че почетните им отличия са голяма отговорност, тъй като те трябва да продължават да дават добър пример.

„Започваме да осъзнаваме какво сме направили. Явно сме свършили добро дело“, обясни треньорът по кикбокс Димитър Желязков. Той подчерта, че по време на гражданския арест, мъж и жена са се опитали да помогнат на него и възпитаниците му, единият от които все още е ученик.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина