Фондация „Германо-Български център за срещи” с нови дейности и нов УС

Градът Изпод тепето Новини

Фондация „Германо-Български център за срещи” представи днес в Пловдив своите нови дейности и нов Управителен съвет. Организацията е създадена през 1993 г. като „Център за срещи на провинция Саксония-Анхалт”, а през 2000 г. се преименува на „Германо-Български център за срещи – Пловдив”. Седалището на фондацията е на улица „Екзарх Йосиф“ 7а. Фондацията се издържа от дарения, спонсорства, такси от курсове, обучения, семинари и изпити, и финансиране по проекти.

Фондацията разширява своите дейности и освен курсовете по немски език за възрастни предлага и курсове по немски език за деца, курсове по икономически немски език, подготовка за изпити за владеене на немски език по стандартите на Гьоте-институт, съобщават от организацията.

Организират още курсове за квалификация и преквалификация за преподаватели по немски език, обучение по български език за германски и други чуждестранни граждани, организиране на ориентирани към практиката специализирани семинари, уоркшопове и курсове за работници и работодатели. Освен това предоставят материали на Германо-българската индустриално-търговска камара, Гьоте-институт и Посолството на Федерална република Германия в София за двустранното сътрудничество.

Също организираме и провеждаме икономически мероприятия на Германо-българската индустриално-търговска камара, представяне на книги, информационни мероприятия на Гьоте-институт, инициативи на Посолството на Федерална република Германия в България и на български институции, които се стремят към тясно сътрудничество с Германия, обявиха от фондацията.

Новият Управителен съвет на фондация „Германо-Български център за срещи” е в състав: председател – д-р Мариана Чолакова и членове – д-р Митко Василев, Кармен Щрук, д-р Хорст Щюер, Ценка Прейс. Надзорен съвет – адв. Диан Костадинов. Управител е Лъчезар Тодоров.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.