Енчо Керязов и неговата фондация с жест към четири пловдивски училища

Градът Култура Новини

Подготовката на световното шоу на Енчо Керязов “Нощ на звездите” навлиза във финалната си фаза. Остават по-малко от 2 седмици до 1 юни, когато ще го видим на сцената на Античен театър Пловдив. Организаторът Фондация Енчо Керязов го създава в чест на талантливите деца и младежи в България, участници в традиционните ѝ Годишни награди, които имат вече единадесетгодишна история. Сегашното издание на наградите е подкрепено от Министерство на образованието и науката, Национално сдружение на общините в Република България и Институт по математика и информатика БАН. На 24 май официално ще бъдат обявени призовите тройки с номинации в категориите Образование, Изкуство и Спорт. Вече е традиция, от 2016 г. до днес, във финала на някоя от категориите на Годишните награди да присъства талантлив ученик от училище в Пловдив.

 Днес Енчо Керязов подари на четири пловдивски училища 300 билета за шоуто “Нощ на звездите” в знак на уважение към постиженията на техните ученици. Запазени места в Античния театър за 1 юни ще има за Национално училище за музикално и танцово изкуство “Добрин Петков”, с отличени в изданията на Годишните награди, категория Изкуство: Георги Грозев – тромпет, Борис Биков – пиано, Хрисиана Савова – пиано и Юлиан Станчев – класическа китара и кларинет; Математическа гимназия “Академик Кирил Попов” с отличени в изданията на Годишните награди, категория Образование: Радослав Димитров – математика и Виктория Христова – информатика; Национална търговска гимназия с отличена в Годишни награди 2018 г. категория Спорт:  Виктория Радева – шахмат; Спортно училище “Васил Левски” с отличен в Годишни награди 2022 г., категория Спорт Топ 10 преди финала: Йосиф Миладинов – плуване.

Енчо Керязов заяви, че всяка година ще дарява билети за шоуто “Нощ на звездите” на училища, с принос за развитието на образованието, изкуството и спорта в България, защото ние, като нация дължим уважение на преподавателите и техните успешни ученици за труда и постоянството им.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.