Дискутират как бизнесът разбира отговорността си към обществото

Градът

Конференцията утре търси добрите примери и успешните партньорства

Българският форум на бизнес лидерите съвместно с фондация „За Нашите Деца” и Община Пловдив организира конференция на тема „Как бизнесът помага – от корпоративна филантропия към инвестиции в обществото” утре от 9,30 до 13,00 ч. в Дом на културата „Борис Христов” в Пловдив. Събитието цели да очертае новите тенденции в областта на корпоративната социална отговорност и успешните модели на сътрудничество между компаниите, институциите и неправителствения сектор в България.

Пред отговорния бизнес у нас стоят много предизвикателства и възможности, сред които е и целенасочената политика в подкрепа на проекти в социалната сфера. Усилията на компаниите могат не просто да решат конкретен належащ проблем, свързан с липсата на семейна среда, образование или интеграция на уязвими групи, те са ценна възможност за преодоляване на негативите на демографската криза и осигуряване на пълноценна работна ръка в следващите десетилетия.

Конференцията ще дискутира как бизнесът днес разбира отговорността си към обществото и ще очертае работещите партньорства между институции, бизнес и неправителствени организации в името на общественополезни каузи и инициативи. Убедени сме, че споделянето на опит и добри практики може да направи подкрепата на социални каузи по-ефективна и да привлече още последователи от бизнеса.
 
Събитието е насочено към представителите на малкия, средния и едрия бизнес не само от Пловдив, браншови организации, общинска власт, държавна администрация, неправителствени организации, социални специалисти.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.