ГрадътИзпод тепетоНовини

Честваме Деня на независимостта на България

Тържествено честванe по повод 114-та годишнина от обявяването на Независимостта на България ще се състои днес в 11.30 часа на пл. „22 септември”, (градинката на Гроздовия пазар).

Слово ще произнесе Стоян Иванов – директор на Регионалния исторически музей, водещ ще е Златко Павлов. Участие ще вземат Духов оркестър – Пловдив, с диригент Николай Гешев и членовете на комитет „Родолюбие”, които ще направят възстановка.

Програмата на празника започва още в 10.00 часа с молебен в храм „Света Неделя“ и в 10.30 часа с полагане на венци и цветя на паметната плоча на Александър Малинов в подножието на Стария град, до Източната порта. Двете събития се организират традиционно от Сдружение „Петко Каравелов“ Пловдив.

Регионален исторически музей – Пловдив ще работи с две от своите експозиции – експозиция „Съединение на България от 1885 година” на пл. „Съединение” 1 и експозиция „Българско Възраждане” на ул. „Цанко Лавренов” 1, които ще приемат посетители от 9:00 до 18:00 часа.

Програмата за празника на Независимостта
22 септември 2022 година

10.00 ч. – Молебен в храм „Св. Неделя”, организиран от Сдружение „Център Петко Каравелов“

10.30 ч. – Поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на Александър Малинов на едноименния площад в подножието на Стария град (до храм „Св. Неделя”), организирано от Сдружение „Център Петко Каравелов“

11.30 ч. – Тържествено отбелязване на 114-та годишнина от обявяването на Независимостта на България. Участва: Духов оркестър – Пловдив, комитет „Родолюбие”, Слово: Стоян Иванов – директор на РИМ Пловдив, водещ Златко Павлов

Място: Колоната на Независимостта на пл. „22 септември”, (градинката на Гроздовия пазар)

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина