ГрадътНовини

Ангел Стоев: Почистването на речните корита е основен приоритет

„Няма да допусна процедурни неуредици да забавят процеса, защото най-важен е животът на хората“, категоричен е областният управител.

Почистването на речните корита е една от основните задачи, които поставя служебният кабинет на всички държавни институции по места, а областните управители са натоварени с нейното осъществяване. Това заяви областният управител на област Пловдив Ангел Стоев при откриването на работна среща с участието на ръководители от РИОСВ-Пловдив, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БДИБР), представители на фирмите изпълнители. В нея участие взеха също неговите заместници – Даниела Николова и Иванка Петкова, както и експерти от областна администрация.

„В нашата област са създадени всички необходими условия за превантивни дейности по поречията на реките, при абсолютно спазване на закона, с работеща Междуведомствена експертна комисия и действащи договори с фирми-изпълнители. Необходимо е обаче процедурите да се ускорят и това да стане приоритет в работата на РИОСВ и Басейнова дирекция“, подчерта Ангел Стоев.

По думите му трябва да се използва времето преди високите зимно-пролетни води и да се осигури максимална проводимост на речните корита.

„Няма да допусна процедурни неуредици да забавят процеса, защото защитата на живота и имуществото на гражданите на областта е моя първа задача“, бе категоричен областният управител.

Той апелира РИОСВ-Пловдив и БДИБР да приемат като приоритет дейностите по почистване и укрепване на речните корита и да съдействат методически на фирмите, съгласно съответните наредби, както и да упражняват последващ контрол.

Ангел Стоев подчерта, че иска от общините също да предприемат ефективни превантивни действия за почистване на реките на територията на своите населени места. Като също очаква от РИОСВ-Пловдив и Басейнова дирекция да оказват пълно съдействие, за да може процесът по почистването на върви в синхрон с този в областта.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина