ГрадътКултураНовини

20-то издание на „Пловдив чете“ ще се състои през юни

20-то юбилейно издание на Международен литературен фестивал „Пловдив чете“ ще се състои това лято. Фестивалната седмица на „Пловдив чете 2022“ ще се проведе от 13 до 19 юни. Ще бъде изпълнена със срещи с писатели, преводачи, художници, професионалисти от културната сфера и библиотечни специалисти, издатели, литературни критици, музиканти, актьори, както и тематични изложби.

Участват както млади автори, така и утвърдени имена от съвременната българска и европейска литература. Събитията се провеждат в Народна библиотека „Иван Вазов“, училища, читалища, в къщите на Стария град и Капана, книжарници, утвърдени и нови пространства в града на открито и закрито, които подкрепят литературни събития. Всички събития са с безплатен вход.

Организаторите на фестивала правят конкурс за плакат на юбилейното издание. Те отправят покана към учениците от НХГ „Цанко Лавренов“, учениците от Математическа гимназия „Акад. К. Попов“, студентите от специалност „Графичен дизайн” в АМТИИ, студентите от специалност „Графичен дизайн“ и специалност „Компютърна графика“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, студенти от специалност „Дизайн и печатни комуникации“ в Технически университет – София, Филиал Пловдив и други с интерес в областта на графичния дизайн и изкуствата да се включат в конкурса.

Вижте в КАПАНА какво трябва да съдържа плаката.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина