ГрадътНовини

Малките радости: 27 нови детски площадки в „Централен“ за последните 4 години

Соня Попова

Още една нова детска площадка в район „Централен“ посреща от днес малчуганите от квартала в карето между булевардите „Васил Априлов“, „Пещерско шосе“, „Свобода“ и „Копривщица“. Тя се роди от публично –частно партньорство между районната администрация и фирма „Ситигаз“.

Дружеството е инвестирало 16 хиляди лева в детските съоръжения, които са сертифицирани по всички стандарти за безопасност, а общината участва с изработката на основата, която е на стойност 5000 лева, разказа кметът на район „Централен“  Георги Стаменов. Той, заедно с представителя на Ситигаз – Ясен Христозов, откри символично площадката тази сутрин.

С това новите кътовете за игра на децата в квартала стават два. За последните четири години на територията на най-стария район в Пловдив са изградени са изградени над 27 детски площадки, разказа Стаменов. Той коментира числото като достигнат минимум брой във всеки квартал, така че да има в близост до жилищните кооперации място за забавление.

„От тук нататък, в годините напред, ще се стремим да ги насищаме, за да може това, което ние помним  – пред всеки голям блок да има кът за забавление (детска площадка, фитнес на открито, място за тихи игри, като шах, дама ,табла и т.н.)да се случи на всички над 116 зони, за да бъдат реновирани. Хората това желаят,“ каза още райкметът.

Стаменов благодари на „Ситигаз“ за дарението от името на децата и родителите в квартала. „Всички големи фирми са социално коректни, с поглед за бъдещето на най-малките.“ Той апелира да бъде пазена новата придобивка.

Пространството около нея ще бъде озеленено през есента, а в близките седмици ще се възстанови чешмичката, която през последните 20 години не работи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина