ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Единствената в Пловдив двойна въжена пирамида радва ученици в нов зелен оазис в район Централен

Изграждането на новия парк в зоната на бул. „Княгиня Мария Луиза“ и  бул. „Източен“ е на финалната права. Теренът от близо 5 дка, на който преди това имаше баничарница, павилион за продажба на мебели и стара, паянтова общинска къща, бе разчистен и до дни предстои да бъде залесен.

Вече е оформено коритото на басейна на бъдещия красив фонтан, който ще е в центъра на парка. Изградена е и площадката, на която ще бъде разположена двойна въжена пирамида. Тя е единствена по рода си в Пловдив и е предназначена за игра на по-големи деца. В момента се очаква съоръжението да пристигне от Германия. За малчуганите пък в единия край на парка има модерна детска площадка.

По протежението на един от блоковете ще бъде засадена разкошна 50-метрова алея с рози, която ще радва живеещите в района. В парка ще се монтира ново осветление, ще се изгради напоителна система, ще бъдат поставени пейки, на които хората да отдъхват, докато децата се забавляват.

Живеещите в зоната на бул. „Княгиня Мария Луиза“ и  бул. „Източен“ изказаха признателност на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов за огромния нов парк до кръстовището на двата булеварда, чието строителство е на финал.

Жители от околните блокове спираха районния кмет при инспекцията му на изграждането на съоръжението, и го адмирираха за енергичността и усилията му, в резултат на които грозните постройки са заменени от зелен оазис за отдих на малки и големи.

„Благодаря Ви г-н Стаменов, че спазихте обещанието си и превърнахте тази запустяла площ в прекрасен парк“, поздравяваха хората кмета на район „Централен“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина