Със залесяването на 300 дръвчета в „Тракия” изграждат нова зелена зона

Градът Новини

Избраният за трети мандат кмет на „Тракия” Костадин Димитров се включи в поредната залесителна акция в района. Този път благородната инициатива e на Обединена българска банка. Финансовата институция дари 300 дръвчета от вида полски ясен и червенолистна декоративна слива. Фиданките бяха залесени в микрорайон А12 на терен между стадион „Локомотив” и военното поделение по продължението на бул. „Проф. Цветан Лазаров”.

„Целта ни е да бъде изграден не само зелен пояс, но и поредното място за отдих на гражданите. Тук ще бъде оформена гора, като мястото ще се развива дългосрочно с пейки и зони за спорт и почивка”, коментира кметът на „Тракия” Костадин Димитров и благодари на компанията за дарителския жест.

Споделете ни във:

3 коментара за “Със залесяването на 300 дръвчета в „Тракия” изграждат нова зелена зона

  1. Дино,а снимките от булевардите кога ще се свалят те не могат сами,но да не си решил за следващите избори да стоят,че малко смешно,вярно кинти струва,но трябва да се направи,как мислиш.

  2. Дано прокопсат, че като ги знаем какви клечки за зъби садят…

  3. Зелени пояси в Тракия няма как да се оформят, понеже ще нарушат подредеността на плазите, оазисите, орхидеите, герберите и прочие бетонни катуни…създадени и създаващи се през успешните мандати на трижди избрания кмет…и няколко, рекламни за човеколюбивата банка, дръвчета няма да възвърнат чистия въздух и да премахнат бетонния прах от улиците в Тракия…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.