ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Подписаха договора за прединвестиционни проучвания за каскада „Доспат – Въча“

Областният управител Здравко Димитров и изпълнителният директор на „Аш Индъстрийс“ ООД Алон Сегеф  подписаха договор за прединвестиционни проучвания за обект „Водоснабдителна система за водоснабдяване на гр. Пловдив и населени места от област Пловдив от каскада  „Доспат – Въча“

На срещата присъстваха и Моше Хершо – изпълнителен директор „Бизнес развитие“ на „Израел електрик корпорейшън“ и експерти от Областна администрация.

„Винаги съм казвал, че питейната вода е над всичко. Искам да пожелая успех на фирмата, която е спечелила. Защото този успех е важен както за Пловдив, така и за областта. Искам да благодаря на екипа, който работи от област Пловдив, без които това предпроектно проучване нямаше да може да се случи”, каза Здравко Димитров. Той подчерта, че този първи етап ще даде насоките за проучването, проектирането и самото изпълнение.

Изпълнителят на договора се ангажира с изготвянето на прединвестиционни обемно-устройствени проучвания за определяне на необходимите параметри и възможни технически решения на мащабен водоснабдителен обект, техническа, финансова и санитарно-хигиенна оценка на елементите на водоснабдителната система, с оглед оптималното им използване и задоволяване на нуждите от питейна вода в перспектива до 2070 г., социално-икономическа обосновка на инвестиционното намерение и възможностите за етапно изграждане и др. на система за водоснабдяване на гр. Пловдив и населени места от област Пловдив от каскада  „Доспат – Въча“.

Ще бъдат определени местоположението, вида, характеристиките и параметрите на отделните подобекти и съоръжения, което е свързано с обезпечаване на необходимата актуална и достоверна информация, извършване на задълбочен анализ на същата и обосновка на подходящи технически решения които ще бъдат извършени в необходимия обем и пълнота.

Водоснабдяването на Пловдив от каскада „Доспат- Въча” е обект с изключително голямо обществено значение за региона. С неговата реализация ще се осигури в дългосрочна перспектива качествена питейна вода за населението на града и още шест общини в областта.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина